גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות

מטוסי ניסוי בשימוש ההתקדמות הטכנולוגית

לייפאייר מציעה מגוון רחב של כלי טיס לתצורת ניסוי שעל גביהם כל לקוח יכול לבחון את הטכנולוגיות, המערכות או המוצרים החדשים שהוא מפתח. כל מטוסי החברה עברו תהליכי רישוי ואישור של כושר אווירי לאחר שעברו שינויים כדי שיוכלו לשאת משאות כבדים יותר, התקינו בהם פתח גחון המשמש למטרות שונות, וכו'. בשל כך הם זמינים ומוכנים לצאת לטיסות ניסוי בהתראות קצרות יחסית. טייסי לייפאייר מנוסים ביותר בביצוע מקצועי של טיסות ניסוי. רבים בציבור אינם מודעים למה משמשות טיסות אלה. הנה קצת מידע בנושא.

מטוסים בתצורת ניסוי מסייעים בפיתוח טכנולוגיות חדשות

מטוס ניסוי הוא כל מטוס שמשמש לבחינת מערכות, הקונפיגורציה שלהן, או מוצרים אחרים בפיתוח. על גבי מטוסים אלה מתבצעים ניסויים לבדיקת ההתנהגויות והיכולות של ציוד, אבות טיפוס וחומרים חדשים. לרוב, ניסויים אלו מחייבים חברות העורכות טיסות ניסוי לערוך שינויים במטוסים שלהם. אלו עוברים תכנון מחדש כדי שיוכלו לשאת משקלים גדולים יותר, כדי לפנות מקום למערכות ולמפעיליהן, כדי שיוכלו לצלם או לערוך מדידות מתוך פתח במטוס או כדי שיוכלו לספק יותר הספק חשמלי הדרוש לניסויים. אחרי שינויים אלה המטוסים עוברים תהליך נוסף (לאחר הרישוי והאישורים הראשוניים שניתנו לתצורה המקורית של המטוס) של רישוי ואישור כושר אווירי, במסגרתו הם מוכיחים כי הם כשירים ובטוחים לטיסה למרות השינויים שנעשו.

להתיעצות או הזמנת טיסות ניסוי צרו איתנו קשר >

דוגמאות לשימוש בטיסות ניסוי מהזמן האחרון

ניסויים אוויריים נערכים כל הזמן, ולכן קל מאד למצוא דוגמאות לשימוש בהם. דוגמא אחת כזאת התבצעה לאחרונה במערכת הטכנולוגיה המתקדמת שנבנתה על ידי חברת ריית'יאון עבור הצי האמריקאי. ריית'יאון נשכרה על ידי הצי כדי לספק מערכת תקיפה אלקטרונית (Next Generation Jammer Mid-Band - NGJ-MB). הצי היה זקוק למערכת שתילחם בשיבושים בתקשורת הנגרמים על ידי גורמים עויינים במטרה לשבש את פעולתן של מערכות הגנה או תקשורת עם רחפנים וכטב"מים (כלי טיס בלתי-מאויישים).

ריית'יאון פיתחה את המערכת בהצלחה לכאורה, אך לא יכלה להכריז עליה כמוכנה לשימוש מבלי שתיבחן באוויר על גבי מטוס ניסוי כדי לוודא שהיא אכן פועלת כשורה. המערכת הותקנה על גבי מטוס שעבר התאמה לנשיאת מערכות לניסויים אוויריים, והמטוס המריא עמה לאוויר. בזמן טיסת הניסוי, צוות המהנדסים והמפעילים של המערכת בחן את איכות ואופן פעולתה. המערכת נמצאה בניסוי כמתפקדת על פי התכנון, והיא הועברה לשימוש הצי האמריקאי ביולי 2019.

דוגמא נוספת היא הטסת ניסוי שנערכה השנה של מערכת ניווט לווייני חדשה בהודו. המערכת נבדקה פעמים רבות על הקרקע, אך רק כאשר נוסתה אווירית ניתן היה להכריז עליה ככשירה ומוכנה לשימוש.

אחד המקרים המעניינים של טיסות ניסוי שבוצעו לאחרונה התרחש בטיסה עבור האיחוד האירופי למדעי הגאוגרפיה (European Geosciences Union). מומחים מאוניברסיטת מישיגן תכננו מערכת מדידה אטמוספרית היכולה לנטר את כמויותיהם של חומרים כמו מים, פחמן חד-חמצני, פחמן דו-חמצני וחמצן דו-חנקני באוויר. המערכת, ששמה - Frequent Calibration High-performance Airborne Observation System (FCHAOS) – נזקקה לניסוי אווירי כדי לבדוק את יעילותה ודיוקה. היא הופעלה באוויר במסגרת טיסת ניסוי כדי לכייל אותה, והמידע שהפיקה הושווה למידע ממערכות מדידה שכבר הוכחו כיעילות. תוצאות הניסוי אפשרו למתכנני המערכת לוודא כי היא אכן מדייקת במדידת כמויות החומרים באוויר, ולהוציאה לשימוש מדעי ומסחרי.

ללא טיסות ניסוי, רבות מן ההתפתחויות הטכנולוגיות שאנו רואים סביבנו ושמהן אנו נהנים כל כך לא היו מתאפשרות. מטוסי ניסוי הם חלק חשוב בהתקדמות הטכנולוגית והם מסייעים בשיפור איכות החיים האנושיים באשר הם.

להתיעצות או הזמנת טיסות ניסוי צרו איתנו קשר >

יצירת קשר
הזן את האימייל שלך ולחץ על שלח כדי להתחיל בתהליך שחזור הסיסמה